Curatarea geamurilor termopan

2_22Atunci cand este vorba de tamplaria PVC, fata de Aluminiu sau lemn, putem spune ca intretinerea este mai usoara si putin costisitoare deoarece are suprafata neteda si tratata antistatic. Pentru realizarea acestui lucru clientul care utilizeaza ferestrele din PVC trebuie sa respecte reguli in ceea ce priveste intretinerea lor astfel:

Suprafetele    profilelor PVC. se pot   curata folosind apa cu  sapun sau detergent. Este interzisa folosirea de substante care pot ataca profilele PVC sau care sunt   nisipoase   si   pot  zgaria   suprafetele,   precum: produse pe baza de petrol (dizolvant, acetona, benzina), acizi, solventi clorurati.

Se poate folosi pentru curatare o laveta moale din lana sau bumbac, pentru a nu lasa nici o urma pe profil, pe care se aplica apoi solutia de curatat.

Se va curata periodic  faltul tocului pentru a se evita obturarea sliturilor gaurilor) de evacuare a apelor. Garniturile  aflate  in  toc   si cercevea trebuie si  ele curatate periodic, din sase in  sase  luni,  cu substante  pe  baza de silicon, care conserva  calitatile de etansare si elasticitate ale acestora.

Stergerea   profilelor se  va  face  cu   miscari usoare, de sus in jos. *Folia care protejeaza profilele trebuie inlaturata in maximum 30 de zile dupa ce a avut loc montajul. Daca acest lucru nu se respecta, exista posibilitatea ca folia sa nu se desprinda corespunzator si sa ramana urme pe profil.
INTRETINEREA FERONERIEI Pentru o functionare optima si o utilizare cat mai de durata, feroneria trebuie intretinuta periodic astfel:

feroneria, desi contine din fabricatie vaselina, se va unge cel putin o data pe an cu  ulei  pentru  angrenaje fine sau cu vaselina speciala;

cand  este  vorba  de  renovarea  unei cladiri,   feroneria   trebuie   protejata   cu atentie impotriva actiunii  componentelor mortarului (var, ciment, agregate minerale, nisip),  deoarece daca  acestea se depun  pe feronerie,  nu  mai  poate fi folosita in conditii optime si trebuie inlocuita.

Pentru a se evita acest lucru,   pe  durata   lucrarilor  trebuie  aplicata  o  folie speciala, pe toata suprafata feroneriei.

Spalarea ferestrelor sau usilor se va realiza cu detergenti obisnuiti, insa folosirea substantelor abrazive este interzisa pentru a nu zgaria tamplaria. Spalati ferestrele in lungul profilului, lasati sa actioneze timp de cateva minute apoi stergeti cu o carpa umeda. Nu stergeti prin miscari circulare ci doar prin miscari verticale. In cazul in care nivelul de murdarie este mare si nu se ia la prima spalare, repetati operatiunea. Tamplaria PVC nu trebuie stearsa pe uscat deoarece se va depune praful mult mai usor datorita electrizarii.

Nu folositi acetona, benzina sau alte tipuri de dizolvanti bazati pe petrol, substante abrazive sau bureti din sarma cand curatati tamplaria, pentru a preveni zgarierea si marirea nivelului de uzura.

Geamul se va curata cu solutii de curatat geamuri dar trebuie sa aveti grija ca solutiile sa nu aiba alcool pentru ca substantele vor atrage mai mult praf. Se interzice utilizarea obiectelor ascutite pentru stergerea ferestrei prevenind zgarierea sau sargerea ferestrei.