Izolarea ferestrelor

2_08In timp ce cautam cel mai bun mod de a izola ferestrele pe timp de iarna am intocmit acest mini ghid cu solutiile gasite pana acum, inclusiv argumentele pro si contra ale celor care au incercat diverse metode, de la perdele stratificate si pana la film laminat.

1. Cauciucul pentru etansarea Meteo: puteti cumpara benzi din cauciuc pentru etansare de la un magazin de piese sau online. Taiati  fasii lungi si subtiri care sa se potriveasca ferestrelor dumneavoastra, apoi se curata resturile pentru a se pastra estetica ferestrelor.

Avantaj: sunt ieftine si eficiente si modifica foarte putin aspectul geamurilor.

Dezavantaj: cand se indeparteaza banda de pe cauciuc se poate deteriora vopseaua sau poate ramane pe geam un reziduu lipicios.

2. Filmul izolant  pentru geamuri: puteti cumpara seturi de izolare pentru ferestre de la un magazin sau din mediul online. Kiturile includ in mod normal folie de lastic termocontractabila care se aplica in interior pe ferestre si se incalzeste ulterior cu un uscator de par pentru a micsora banda si a elimina ridurile.

Avantaj: ieftin si eficient.

Dezavantaj: ofera geamului un aspect tulbure.

3. Celulele izolatoare izoleaza in timp ce inca se permite trecerea luminii prin ferestre. Pot fi comandate si personalizate.

Avantaj: permit trecerea luminii si pot fi usor aplicate.

Dezavantaj: pot fi costisitoare si nu pot izola chiar orice.

4.  Perdelele stratificate: puteti folosi perdele grele sau stratificate pentru a izola camerele pe timp de iarna.

Avantaj: arata bine si se pot adapta usor casei dumneavoastra.

Dezavantaj: perdelele pot fi costisitoare si cu cat o draperie este mai groasa cu atat blocheaza mai mult lumina.

5 Rulourile izolante: ruloruile izolante sunt tuburi de tesatura ce se plaseaza pe pervazul ferestrelor sau sub usi, pentru a preveni patrunderea aerului rece in incapere. Puteti confectiona singuri un tub din material textil care sa se potriveasca cu latimea ferestrei si sa il umpleti cu orez uscat.

Avantaj: ieftin si usor de realizat

Dezavantaj: se izoleaza doar pervazul ferestrelor, respectiv usilor si nu sticla sau cadrul.

Optand pentru benzi izolante veti putea intalni probleme la dezizolare, intrucat la deslipire pot ramane urma lipicioase uneori foarte mari. Urmele lipicioase se indeparteaza prin frecarea cu un burete abraziv cu apa calda si detergent de geamuri sau de lemn, cu grija pentru a nu zgaria ferestrele sau cadrul acestora.